SUPERPRZEPIS

Babka z likierem z białej czekolady

  • 4
  • Alex_M
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12
Babka z likierem z białej czekolady Więcej zdjęć (5)

Do babki użyłam domowego likieru z białej czekolady (przepis w moich zbiorach), można go jednak zastąpić ajerkoniakiem lub innym gęstym likierem

Składniki:

Babka z likierem z białej czekolady

 

 

Sposób przygotowania:

Babka z likierem z białej czekolady
Miękkie masło i cukier waniliowy wrzucić do misy, utrzeć na puszystą, białą masę. Dodawać po jednym całym jajku, po każdym dokładnie miksując. Wlewać powoli likier miksując na średnich obrotach. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Masę przełożyć do keksówki o długości 25cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec 50 minut. wystudzić na kratce. Babkę przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem
Babka z likierem z białej czekolady
Miękkie masło i cukier waniliowy wrzucić do misy, utrzeć na puszystą, białą masę.
Babka z likierem z białej czekolady
Dodawać po jednym całym jajku, po każdym dokładnie miksując.
Babka z likierem z białej czekolady
Wlewać powoli likier miksując na średnich obrotach. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, zmiksować.
Babka z likierem z białej czekolady
Masę przełożyć do keksówki o długości 25cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec 50 minut. wystudzić na kratce.