luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Książka Kucharska: Niezła babka, czyli wielkanocne baby!

Podchmielona babka kokosowa

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Pyszna babka dla wszystkich milosnikow kokosu.

Podchmielona babka kokosowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podchmielona babka kokosowa

 

  • 4 jajka
  • 200 gram cukru
  • 1 cukier wanilowy
  • 200 gram maki pszennej
  • 200 gram masla lub margaryny
  • 1 lyzka proszku do pieczenia
  • 100 gram kokosu
  • 100 gram owocow kandyzowanych
  • 6 lyzek likieru kokosowego (dalam Malibu)

 

Sposób przygotowania:

Podchmielona babka kokosowa
Jajka ubic z cukrem i cukrem waniliowym, nastepnie dodac maslo i dalej ubijac. Do ubitej masy wlac stopniowo likier ciagle mieszajac, nastepnie make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Na koncu dodac kokos i kandyzowane owoce , wszystko wymieszac do polaczenia sie skladnikow. Piec ok. 45 min. w tepm. 175°C. Mozna udekorowac polewa zrobiona z cukru pudru i malibu i posypac wiorkami kokosowymi.
Podchmielona babka kokosowa
Etap 1
Podchmielona babka kokosowa
Etap 2
Podchmielona babka kokosowa
Etap 3
Podchmielona babka kokosowa
Etap 4

Tagi:

jajko jajka mak