Sposób przygotowania:
Babki dwukolorowe
Żółtka oddzielamy od białek,ucieramy z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodajemy masło.
Następnie dodajemy przesiane obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Wszystkie składniki ucieramy aż powstanie gładka puszysta masa.
Pod koniec dodajemy letnie mleko oraz aromat waniliowy.
Całość delikatnie łączymy z ubitymi na sztywną pianę białkami.
Do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą przekładamy 2/3 części ciasta.
Pozostałą część mieszamy dokładnie z kakao i wylewamy na jasne ciasto.
Babki wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika i pieczemy do 45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy białą czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i obsypujemy jedną posypką czekoladową a drugą posypką kolorową.
Następnie dodajemy przesiane obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Wszystkie składniki ucieramy aż powstanie gładka puszysta masa.
Pod koniec dodajemy letnie mleko oraz aromat waniliowy.
Całość delikatnie łączymy z ubitymi na sztywną pianę białkami.
Do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą przekładamy 2/3 części ciasta.
Pozostałą część mieszamy dokładnie z kakao i wylewamy na jasne ciasto.
Babki wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika i pieczemy do 45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy białą czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i obsypujemy jedną posypką czekoladową a drugą posypką kolorową.