Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bakłażany faszerowane ryżem

         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wydrążyć bakłażany i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika aż zmiękną.

Bakłażany faszerowane ryżem

Składniki:

Bakłażany faszerowane ryżem

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany faszerowane ryżem
Wydrążyć bakłażany i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika aż zmiękną. Ugotować ryż i wymieszać z szynką, drobno posiekanym i przesmażonym czosnkiem. Dodać zioła, sól, pieprz i całe jajko. Przesmażyć również wydrążony miąższ, ale bez pestek i dodać do ugotowanego ryżu. Tym farszem nadziać bakłażany, posypać tartą bułką i wstawic do pieca naok 30 minut.