Sposób przygotowania:
Bakłażany w cieście naleśnikowym
Bakłażany pokroić na 1 cm plastry, posolić, ułożyć w garnku i przycisnąć czymś ciężkim (tak przygotowane zostawić na 2 godziny). Przygotować ciasto na naleśniki: jajka mąka mleko sól wymieszać. Po odlaniu soku, który odciekł z bakłażanów osuszyć je i usmażyć w cieście naleśnikowym. Przygotować sos: na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę i 2 ząbki czosnku, po podsmażeniu na złocisty kolor dodać 0,5 l przecieru, dodać przyprawy: bazylię, ostrą paprykę kucharek (vegetę) zagotować. Zetrzeć ser na drobnej tarce. W brytfance układać: sos bakłażan, sos, ser i tak do wykończenia składników. Piec w piekarniku ok. 20 - 30 min. w temperaturze 150°C.
Katarzyna Górnowicz - Warszawa
Katarzyna Górnowicz - Warszawa
admin
dobry