zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Bakłażany z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Przepyszne bakłażany z pomidorami

Bakłażany z pomidorami

Składniki:

Bakłażany z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany z pomidorami
Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż na plastry grubości mniej więcej 1cm, posolić, odstawić na godzinę - by puściły sok. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda , pokroić w kostkę, dodać sól i sprasowany czosnek, wymieszać z 45ml oleju. Bakłażany wytrzeć papierowym ręcznikiem i opiec na grillu, popieprzyć do smaku. Ostudzone bakłażany ułożyć na półmisku, tworząc z nich kształt przypominający kwiat. Posypać kostkami pomidorów, listkami bazylii i wiórkami sera.