Sposób przygotowania:
Bananowa szarlotka
1. Z mąki, posiekanej margaryny, jajka, cukru i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię i włożyć na pół godz. Następnie ciastem wylepić dno formy o wym. 25x36cm i nakłuć gęsto widelcem. 2. Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zasypać cukrem i skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok. 5 min, aby jabłka puściły sok. Następnie odcisnąć je z nadmiaru soku, dodać cynamon i równomiernie rozłożyć na cieście.3. W 1/2 szkl. soku rozmieszać dokładnie wszystkie budynie. Resztę soku zagotować z cukrem. na gotujący się sok wlać rozrobione budynie, ugotować gęstą masę. Lekko przestudzić i ciepłe wyłożyć na jabłka. Piec ok. 30 min w temp. 170st. Ostudzić.4. Śmietankę ubić z pudrem i fixami na sztywno. Wyłożyć na wierzch zimnego ciasta. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni, rozsypać na wierzchu szarlotki. Przechowywać w lodówce.
zbysiowa
czekoladka_m