eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na muffinki

Bananowe mufinki Eli

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pyszne,wilgotne mufinki bananowe.

Bananowe mufinki Eli

Składniki:

Bananowe mufinki Eli

 

Sposób przygotowania:

Bananowe mufinki Eli
Margarynę roztopić i ostudzić.Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito.Jajka z cukrem ubić na puszystą masę.Banany pokroić na ćwierć krążki.Do ubitych jajek dodać banany i dodawać na przemian mąkę,maślankę,margarynę,mieszając.Gotowe ciasto przełożyć do foremek do mufinek(mnie wyszło 30 sztuk) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około(zależy od piekarnika)30 minut.Po upieczeniu wyłożyć na kratkę do ostygnięcia.Można mufinki posypać cukrem pudrem,polukrować lub oblać polewą.

Tagi:

jajko jajka