VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Banoffe w mojej wersji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mega bomba kaloryczna ale od czasu do czasu można sobie na nią pozwolić. Deser jest bardzo prosty w wykonaniu i bardzo słodki. W tradycyjnej brytyjskiej wersji jest tylko i wyłącznie z bananami. Ja dodałam swoje ulubione owoce.

Banoffe w mojej wersji Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Banoffe w mojej wersji

 

 

 

Sposób przygotowania:

Banoffe w mojej wersji
1.Biszkopt: Maki oraz kakao przesiać z proszkiem do pieczenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, po 1 żółtku i strużką olej. Na koniec łyżka wymieszać przesiane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Wlać masę do tortownicy. Piec 15-20 minut w 160*C. Po upieczeniu wyjąc z tortownicy i wystudzić. 2. Słodkie mleko z puszki utrzeć z margaryną. Rozsmarować na biszkopcie. Przed położeniem owoców można włożyć ciasto do lodówki. 3. Wszystkie owoce pokroić według uznania i poukładać na masie z skondensowanego mleka. 4. Śmietanę ubić z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i śmietan fixami. Udekorować ciasto.
Banoffe w mojej wersji
Etap 1 Podstawa ciasta jest biszkopt kakaowy
Banoffe w mojej wersji
Etap 2 Mleko skondensowane ucieramy z margaryną
Banoffe w mojej wersji
Etap 3 Na masie układamy wszystkie owoce
Banoffe w mojej wersji
Etap 4 Ostatnim etapem jest ubicie śmietany kremówki