Sposób przygotowania:
Baranina z białą fasolą (Gruzja)
Fasolę przebrać, namoczyć na 6-7 godzin. Zalać wodą, nie solić i ugotować do miękkości. W tym czasie oczyścić i umyć mięso, pokrajac w małą kostkę, oprószyć solą, przyprawą myśliwską i pieprzem. Pozostawić na 20-30 minut. Następnie obsmażyć w rondlu z rozgrzanym tłuszczem, dodać pokrajaną w plasterki cebulę, podlać bulionem z kostki lub wodą, przykryć i dusić na małym ogniu. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokrajać w wąskie paseczki. Pomidory pokrajać w ćwiartki, dodać gdy mięso będzie miękkawe. Na parę minut przed końcem duszenia wrzucić fasolę, utarty na miazgę czosnek, mieloną paprykę. Doprawić octem lub sokiem z cytryny, posypać siekaną natką pietruszki.