oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Baranina z fasolą szparagową i jajkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przed podaniem posypać zieloną pietruszką

Baranina z fasolą szparagową i jajkami

Składniki:

Baranina z fasolą szparagową i jajkami

 

Sposób przygotowania:

Baranina z fasolą szparagową i jajkami
Ugotować wywar na baraninie, pokrojonej na kawałki. Ugotowane na półmiękko mięso wraz z drobno pokrojoną i przesmażoną cebulą oraz częścią wywaru dusić pod przykryciem przez 20 minut. Oddzielnie, w małej ilości wywaru, ugotować pokrojone strąki fasoli. Uduszone mięso obłożyć ugotowanymi kawałkami fasoli, dodać sól i pieprz, a następnie zalać ubitymi jajkiem i wstawić do piekarnika na 10 minut.