beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Baranina z  kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Baranina z  kapustą

Składniki:

Baranina z  kapustą

 

Sposób przygotowania:

Baranina z  kapustą
Mięso umyć, oczyścić i  pokrajać na kawałki, następnie obsmażyć na tłuszczu. Przełożyć do garnka, dusić dolewając nieco wody i  osolić, poczekać do zmięknięcia mięsa. Wówczas wyjąć je z  garnka, a  w  pozostałym z  duszenia sosie udusić aż do miękkości grubo pokrajaną kapustę. Mięso z  kapustą przełożyć do ogniotrwałego naczynia. Do pozostałego sosu dodać dla zagęszczenia mąki, doprawić solą i  pieprzem, podgotować i  wlać do naczynia z  mięsem.W nagrzanym piekarniku piec przez ok. 30 min., podawać z  gotowanymi ziemniakami.