Baranina z kapustą włoską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

 Baranina z kapustą włoską

Składniki:

Baranina z kapustą włoską

 

Sposób przygotowania:

Baranina z kapustą włoską
Najpierw każdą kapustę podzielić na 4 części(należy wybrać główki o jednakowej wielkości), włożyć do garnka ,baraninę pokroić na 4 porcje, wraz z liśćmi, zielem i obranymi cebulami włożyć do wrzącej wody i gotować przez 45 minut.Kapustę z mięsem gotować do miękkości mięsa. Kapustę i mięso wyjąć, osączyć. Na patelni roztopić masło, przyrumienić na nim bułkę tartą, dodać sól i pieprz. Na talerzach układać po porcji mięsa i kapusty. Polać wszystko masłem z bułką.