Sposób przygotowania:
Baranina zapiekana z pomidorami
Mięso umyć, zemleć, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na tym samym tłuszczu, na którym było smażone mięso.
Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem. Układać warstwami mięso, na to podsmażona cebulę, następnie obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Wszystko doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem. Danie zalać ubitymi jajkami, zapiec w nagrzanym piekarniku.
Przed podaniem danie udekorować posiekaną natką pietruszki.
Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem. Układać warstwami mięso, na to podsmażona cebulę, następnie obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Wszystko doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem. Danie zalać ubitymi jajkami, zapiec w nagrzanym piekarniku.
Przed podaniem danie udekorować posiekaną natką pietruszki.