burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Barszcz biały

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszcz biały z jajkami gotowanymi na twardo

Barszcz biały Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz biały

 

  • 30 dag mięsnych żeberek
  • kilka kawałków surowej białej kiełbasy
  • warzywa -marchew, pietruszka, seler, kawałeczek pora
  • natka pietruszki
  • liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól
  • żółtko, łyżka mąki, 2 łyżki śmietany
  • majeranek
  • 4 jajka
  • kawałek wędzonego boczku
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Barszcz biały
Mięso zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy warzywa oraz pokrojoną białą kiełbasę. Następnie wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy aż warzywa będą miękkie i wrzucamy kawałek wędzonego boczku. wszystko ma się nam ładnie zagotować.Kiełbasę wyjmujemy z zupy. Jeśli ktoś lubi nie musi tego robić. Zupę zabielamy. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i żółtkiem, wlewamy do zupy. Przyprawiamy majerankiem i pieprzem, dodajemy kilka kropel z cytryny dla smaku. Dodajemy posiekana natkę pietruszki. Jajka gotujemy na twardo, podajemy z gorąc zupą.
Barszcz biały
Jajka gotujemy na twardo i podajemy jako dodatek do barszczu
Barszcz biały
Gotowy barszcz biały, jeszcze bez dodatku jajek