halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Barszcz biały

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Dobry barszcz na obiadek, szybko można przygotować.

Barszcz biały

Składniki:

Barszcz biały

 

  • barszcz biały 1 butelka
  • wywar warzywny 1,5 litra
  • czosnek 2 ząbki
  • majeranek 1 łyżeczka
  • jajka gotowane 4 sztuki
  • kiełbasa wiejska lub inne wędliny 30 dag
  • sól
  • pieprz
  • koperek siekany 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Barszcz biały
Do wrzącego wywaru warzywnego wlewamy butelkę barszczu białego .Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotujemy 10 minut.Jajka gotowane obieramy , kroimy na ćwiartki. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na talerze rozkładamy kiełbasę , ćwiartki jajka , wlewamy barszcz . Posypujemy siekanym koperkiem. Jeśli ktoś nie lubi z koperkiem to nie musi dodawać.