Sposób przygotowania:
Barszcz biały śwętokrzyski
Białe kiełbasy podsmażamy na patelni. Jajka gotujemy na twardo i kroimy ćwiartki. Boczek kroimy w kostkę. na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i boczek. Smażymy aż boczek się zarumieni. Do gotującej się wody dodajemy białe kiełbasy, podsmażoną cebulę i boczek oraz plasterki szynki. Dodajemy również ocet, sól i pieprz oraz połówki jajek Gotujemy razem około 10-15 minut. % minut przed końcem dodajemy pokrojone jajka. Śmietanę hartujemy i dodajemy do barszczu. Chwilkę jeszcze gotujemy. Zupę można dodatkowo zagęścić mąką, mąkę należy rozpuścić w wodzie i kilku łyżkach wywaru. Podawać z pieczywem. Smacznego :)
mocsłodkości
mocsłodkości
Czekoladka 2
ciasteczka