Sposób przygotowania:
Barszcz biały w chlebku
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z zimną wodą, dodajemy listki laurowe, ziele angielskie i uprzednio namoczone grzybki, Gdy ziemniaczki będa na pół miękkie dodajemy białą kiełbasę, przyprawiamy vegeta i wlewamy zakwas barszczu i przecisniety przez praskę czosnek.Chrzan rozrabiamy z pół szklanki zimnej wody i wlewamy do zupy Cebulkę kroimy w półpiórka podsmażamy na oleju ,wyjmujemy ugotowaną 1 biała kiełbaskę ,obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulką -na koniec dodamy to do zupki.Po 15minutach dodajemy rozrobiony w szklance zimnej wody barszcz biały z torebki.(wg.przepisu na opakowaniu) Zaprawiamy śmietana ,dodajemy pieprz i majeranek oraz cebulkę z usmażona kiełbaską. Z chlebka ostroznie usuwamy miąższ chlebowy ,żeby go nie uszkodzic i wkładamy na 8 do 10 minut do piekarnika żeby skórka była twarda.Wyjmujemy i wlewamy barszczyk. Ja akurat zrobiłam mój barszczyk w chlebku, ale nie koniecznie .SMACZNEGO!
Sałatki
Renia_Kawa
Sarenka
Lady Marmolada
Natala1210
luna
misia53