Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Barszcz biały z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moja ulubiona zupa z niecodziennym dodatkiem

Barszcz biały z chrzanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz biały z chrzanem

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały z chrzanem
Ziemniaki dokładnie obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucam do wrzątku. Dodajemy do garnka listek laurowy i pokrojony w paski czosnek. Kiedy zacznie wrzeć dodajemy kostkę bulionową oraz mięso (obowiązkowo biała kiełbasa, ja dodałam też udko wędzone). Podsmażamy na patelni pokrojoną w drobną kostkę cebulę i por. Podrumienione warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy aż zmiękną wszystkie warzywa. Wtedy dodajemy połowę butelki barszczu. W szklance robimy mieszankę z łyżki jogurtu naturalnego, łyżkę mąki, chrzan, odrobinę wywaru i wyrabiamy aż do uzyskania gładkiej masy. Całość przelewamy przez sitko do wywaru, a następnie przecieramy. Zagotowane na twardo jajka kroimy w kostkę i dodajemy do zupy tuż przed podaniem.
Barszcz biały z chrzanem
Kroimy ziemniaki w kostkę i zagotowujemy do miękkości
Barszcz biały z chrzanem
Podsmażamy warzywa pokrojone w kostkę na patelni
Barszcz biały z chrzanem
Gotujemy dwa jajka na twardo i kroimy w kostkę
Barszcz biały z chrzanem
Robimy mieszankę z mąki jogurtu i wywary dodajemy pół barszczu z butelki