eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Barszcz czerwony Eli z fasolą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny barszcz czerwony z białą fasolą konserwową. Zupa szybka w przygotowaniu. Moja rodzinka bardzo ją lubi.

Barszcz czerwony Eli z fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz czerwony Eli z fasolą

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony Eli z fasolą
Porcję rosołową u myć,włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać liście laurowe,ziele angielskie,sól i zagotować. Marchewki,pietruszkę i seler obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Buraki obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Przełożyć buraki do innego garnka i wlać wodę,tak żeby przykryła buraki. Do buraków dodać ocet,sól i ugotować do miękkości. Do wywaru z kurczaka dodać jarzyny,ziemniaki i gotować do miękkości. Wyjąć porcję rosołową,obrać mięso,pokroić i dodać do zupy. Fasolę wylać na durszlak,odcedzić,przepłukać zimną wodą i odsączyć. Mąkę wymieszać ze śmietaną,wlać do zupy i zagotować. Do zupy dodać ugotowane buraki z wywarem i fasolę. Barszcz doprawić do smaku solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym i maggi. Ewentualnie dodać jeszcze octu według uznania. Smacznego!
Barszcz czerwony Eli z fasolą
Buraki obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Barszcz czerwony Eli z fasolą
Marchewki,pietruszkę i seler obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Barszcz czerwony Eli z fasolą
Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.
Barszcz czerwony Eli z fasolą
Fasolę wylać na durszlak,odcedzić,przepłukać zimną wodą i odsączyć.