Sposób przygotowania:
Barszcz małorosyjski z wkładką mięsną
Przygotowanie:
W przed dzień namoczyć fasolę.Ugotować ją w niewielkiej ilości wody.Nastawić też do gotowania mięso z kością.Po 40 minutach dodać pokrajaną włoszczyznę i ziemniaki i gotować,tak by otrzymać 2 l wywaru.Wyjąć mięso z wywaru,oddzielić od kości,pokrajać mięso drobno,włożyć do zupy.Dodać buraki,fasolę,koncentrat pomidorowy.Przyprawić zupę do smaku solą i pieprzem,podprawić śmietaną wymieszaną z mąką,zagotować.
W przed dzień namoczyć fasolę.Ugotować ją w niewielkiej ilości wody.Nastawić też do gotowania mięso z kością.Po 40 minutach dodać pokrajaną włoszczyznę i ziemniaki i gotować,tak by otrzymać 2 l wywaru.Wyjąć mięso z wywaru,oddzielić od kości,pokrajać mięso drobno,włożyć do zupy.Dodać buraki,fasolę,koncentrat pomidorowy.Przyprawić zupę do smaku solą i pieprzem,podprawić śmietaną wymieszaną z mąką,zagotować.