Barszcz małorosyjski z wkładką mięsną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pożywna ciepła zupa barszcz.

Barszcz małorosyjski z wkładką mięsną

Składniki:

Barszcz małorosyjski z wkładką mięsną

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz małorosyjski z wkładką mięsną
Przygotowanie:
W przed dzień namoczyć fasolę.Ugotować ją w niewielkiej ilości wody.Nastawić też do gotowania mięso z kością.Po 40 minutach dodać pokrajaną włoszczyznę i ziemniaki i gotować,tak by otrzymać 2 l wywaru.Wyjąć mięso z wywaru,oddzielić od kości,pokrajać mięso drobno,włożyć do zupy.Dodać buraki,fasolę,koncentrat pomidorowy.Przyprawić zupę do smaku solą i pieprzem,podprawić śmietaną wymieszaną z mąką,zagotować.

Tagi:

mięso buraki