Sposób przygotowania:
Barszcz puree z mleczkiem kokosowym
Buraczki i marchew pokroić( np. w kostkę- szybciej się ugotują), zalać bulionem tak by przykryć buraczki. Jeśli zalewamy wodą- dodać proporcjonalnie kostkę bulionową( 1 kostka na 0,5 litra wody). Dodać liść laurowy i ziele. Gotować aż warzywa będą miękkie. Wyjąć liść i ziele. Zmiksować blenderem. Doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem( ewentualnie solą) i według indywidualnych upodobań słodko/kwaśnych- sokiem z cytryny, cukrem( zupa przez buraczki wyjdzie i tak słodkawa). Dodać mleczko kokosowe, wymieszać. Krewetki włożyć do wrzątku, gotować 2- 3 minutki. Zupę podawać ozdobioną kleksem śmietany wymieszanej z kurkumą( dla żółtego odcienia), gotowanymi( lub usmażonymi na maśle z czosnkiem) krewetkami. Posypać zieleniną i sezamem.
elzbieta8960
bernika
Darth Vader
Netka
Niuniaczka
Sarenka
Sałatki