Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński
Przygotowanie:
Mięso zalać wodą i gotować.Buraki podpieczone,pokrajane w paski dusić z solą,octem,pastą pomidorową i cukrem na tłuszczu.
Marchew,pietruszkę pokrajać w paski,oprószyć mąką,dodać posiekaną cebulę i podsmażyć na tłuszczu.
Do gotującego się wywaru z mięsa włożyć kapustę i gotować 15 minut,potem dodać pokrajane w kostkę ziemniaki,podduszone jarzyny,oprószone mąką,pieprz turecki,korzenie i gotować do miękkości.
Przed podaniem doprawić czosnkiem utartym z pietruszką,koprem i słoniną,zagotować i odstawić,następnie dodać śmietanę i zupę wydawać.
Mięso zalać wodą i gotować.Buraki podpieczone,pokrajane w paski dusić z solą,octem,pastą pomidorową i cukrem na tłuszczu.
Marchew,pietruszkę pokrajać w paski,oprószyć mąką,dodać posiekaną cebulę i podsmażyć na tłuszczu.
Do gotującego się wywaru z mięsa włożyć kapustę i gotować 15 minut,potem dodać pokrajane w kostkę ziemniaki,podduszone jarzyny,oprószone mąką,pieprz turecki,korzenie i gotować do miękkości.
Przed podaniem doprawić czosnkiem utartym z pietruszką,koprem i słoniną,zagotować i odstawić,następnie dodać śmietanę i zupę wydawać.