Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński
Fasolę zalać gorącą wodą i pozostawić na noc, a następnie odlać wodę, zalać świeżą i gotować do miękkości, a później odcedzić. Do garnka wlać wodę, dodać porcję rosołową, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek i gotować. Kapustę poszatkować, a warzywa pokroić w kosteczkę.
Do gotującego się rosołu dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz kapustę i gotować do miękkości wszystkich warzyw. Następnie wyjąć porcję rosołową, obrać mięso, pokroić na małe kawałki i dodać do zupy.
Dodać śmietanę oraz drobno posiekany koperek, a także doprawić do smaku pieprzem oraz solą.
Do gotującego się rosołu dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz kapustę i gotować do miękkości wszystkich warzyw. Następnie wyjąć porcję rosołową, obrać mięso, pokroić na małe kawałki i dodać do zupy.
Dodać śmietanę oraz drobno posiekany koperek, a także doprawić do smaku pieprzem oraz solą.