Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Barszcz ukraiński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Barszcz ukraiński to jedna z moich ulubionych zup, które mogłabym jeść praktycznie codziennie. Polecam wypróbujcie.

Barszcz ukraiński

Składniki:

Barszcz ukraiński

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński
Fasolę zalać gorącą wodą i pozostawić na noc, a następnie odlać wodę, zalać świeżą i gotować do miękkości, a później odcedzić. Do garnka wlać wodę, dodać porcję rosołową, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek i gotować. Kapustę poszatkować, a warzywa pokroić w kosteczkę.

Do gotującego się rosołu dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz kapustę i gotować do miękkości wszystkich warzyw. Następnie wyjąć porcję rosołową, obrać mięso, pokroić na małe kawałki i dodać do zupy.

Dodać śmietanę oraz drobno posiekany koperek, a także doprawić do smaku pieprzem oraz solą.

Tagi:

buraki