Sposób przygotowania:
Barszcz Ukraiński na Winie
Buraki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tak samo postępujemy z marchewką, selerem i pietruszką. Por kroimy w talarki, a cebulę i ziemniaki w kostkę. Do garnka wlewamy olej, wrzucamy cebulę wraz z 2 liśćmi laurowymi, 2 kostkami rosołowymi, 4 ziarenkami ziela angielskiego i smażymy do 2min. Następnie wrzucamy warzywa startą marchewkę, seler i pietruszkę oraz pokrojone ziemniaki, por i zalewamy wodą. Gotujemy aż zmiękną warzywa (około 10-15min). Teraz dodajemy starte buraki, fasolę czerwoną, następnie wlewamy wino i koncentrat barszczu. Gotujemy do momentu póki nie zmiękną buraki (około 10minut). Na sam koniec doprawiamy pieprzem, majerankiem, wyciśniętym czosnkiem i sokiem z cytryny.