Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński z fasolą konserwową.
Fasolę odsączyć z zalewy. Buraka obrać z łupki, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchewkę umyć, obrać, wypłukać i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić w kostkę. Natkę pietruszki wypłukać, poszatkować. Żeberko wieprzowe wypłukać w zimnej wodzie. Rozdrobnione warzywa, żeberko, liście laurowe i ziele angielskie przełożyć do garnka, zalać zimną wodą. Postawić na ogień i gotować. Dodać kostkę mięsną. Do gotującej się zupy dodać fasolę z puszki i ocet, dalej gotować. Śmietanę zahartować dodając do śmietany wywar z zupy, mieszać. Zahartowaną śmietanę wlać do zupy, mieszać i dalej gotować. Dodać majeranek suszony i natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę odstawić na bok.