Sposób przygotowania:
Barszczyk szczawiowy z jajkiem
W rondlu rozgrzałam masło, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyłam chwilkę pilnując, aby czosnek się nie zrumienił, po czym dodałam szczaw ze słoiczka.
Kilka chwil razem dusiłam, a w międzyczasie dokładnie wymieszałam śmietanę z mąką ziemniaczaną. Mieszaninę dodałam do szczawiu, wymieszałam i zaczęłam porcjami wlewać rosół, energicznie mieszając, żeby nie porobiły się grudki. Zupę doprowadziłam do wrzenia.
Podałam ją z ugotowanymi na twardo jajkami i usmażonymi ziemniakami.
Kilka chwil razem dusiłam, a w międzyczasie dokładnie wymieszałam śmietanę z mąką ziemniaczaną. Mieszaninę dodałam do szczawiu, wymieszałam i zaczęłam porcjami wlewać rosół, energicznie mieszając, żeby nie porobiły się grudki. Zupę doprowadziłam do wrzenia.
Podałam ją z ugotowanymi na twardo jajkami i usmażonymi ziemniakami.
MP3-ka
edytaha
zewa
edytaha
Dzięki Ewuniu, tak jakoś przyszło mi do głowy :)
2milutka
edytaha
Hehe, uśmiechy nie pomogły :D
kołczu
edytaha
;D
Sarenka
edytaha
Dziękuję Sarenko :) Ja też mogłam ją jeść na okrągło i ciągle prosiłam babcię o "zieloną zupkę" :)
cris
edytaha
Trzeba ją wreszcie do nas jakoś przywabić :)
jaNina
edytaha
:D
gosia56
edytaha
Dziękuję Gosiu :)
zbysiowa
edytaha
:))
mysza75
edytaha
:D