malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Barszczyk z pierogami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Od kiedy byłam mała pomagałam mamie robić takie pierogi. Teraz potrafię je robić sama i są wyśmienite.

Barszczyk z pierogami

Składniki:

Barszczyk z pierogami

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk z pierogami
W 1 litrze wody gotujemy korpus 10 min, dodajemy włoszczyznę, marchew, solimy pieprzymy, dodajemy buraki, dotujemy 30 min. dodajemy sok z cytryny oraz słodzimy,przecedzamy Z maki oraz oleju i wody zagniatamy ciasto w razie potrzeby dodawać wodę lub mąkę aby ciasto było odpowiednio miękkie. Gdy ciasto jest już gładkie to je rozwałkowujemy. Cebulę szatkujemy i smażymy razem z kapustą oraz grzybami podlewając wodą 20 min, następnie solimy i pieprzymy. Z ciasta szklanką wycinamy kółka i w każde nakładamy farsz i formujemy pierogi. W gotujący się barszcz wrzucamy pierogi, przed podaniem posypać majerankiem.