Sposób przygotowania:
Bavarois z korzennym sosem z owoców leśnych
Mleko skondensowane przelewamy do miski, dodajemy do niego otartą skórkę z cytryny i sok pomarańczowy i cytrynowy mieszamy wszystko aż składniki dobrze się połączą. W kubeczku rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny w gorącej wodzie ( jeśli przepis na opakowaniu mówi inaczej postępujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu ). Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Ubitą śmietanę łączymy delikatnie z mlekiem skondensowanym i żelatyną. Krem przelewamy do jednej dużej formy silikonowej lub do miseczek wyłożonych folią spożywczą ( aby można było łatwiej go wyjąć ). Krem schładzamy w lodówce najlepiej całą noc, ale minimum 4godziny. Przygotowujemy sos. Do rondelka wlewamy wino, wsypujemy mieszankę owoców, dodajemy cukier i przyprawę do piernika - gotujemy około 20 minut. Kiedy owoce zmiękną a wino odparuje przecieramy owoce przez sitko, tak aby powstał nam gęsty klarowny sos. Jeśli jest taka potrzeba sos dosładzamy. Krem wyciągamy z miseczek na talerzyk, serwujemy go z odrobiną korzennego sosu z owoców leśnych.