Sposób przygotowania:
Bazyliowe naleśniki z pomidorem
CIASTO: Mleko przelewamy do miski. Dokładamy do niego listki bazylii i miksujemy. Gdy bazylia jest już dobrze rozdrobniona dokładamy pozostałe składniki ciasta. Miksujemy dokładnie. Z gotowego smażymy naleśniki wylewając porcje ciasta na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażymy z obu stron. DODATKOWO: Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Między czasie pomidory kroimy w kostkę. Gotowe dokładamy do cebuli. Razem smażymy do momentu jak pomidory zmiękną. Doprawiamy do smaku. Dokładamy ser. Mieszamy dokładnie do jego roztopienia. Ciepłymi pomidorami przekładamy naleśniki. Podajemy polane pokrojonym i przysmażonym boczkiem.
kołczu
edytaha
jaga85
Oczywiście!
jaga85
Ja również lubię to połączenie !