motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Befsztyk z polędwicy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienite danie z polewicy wołowej

Befsztyk z polędwicy z pieczarkami

Składniki:

Befsztyk z polędwicy z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Befsztyk z polędwicy z pieczarkami
Polędwicę pokroić w plastry, rozbić. Na patelni rozgrzać masło, dać mięso i smażyć po 3 minuty z każdej strony. Po zdjęciu z patelni opruszyć solą i pieprzem. Pieczarki oczyścić i zanurzyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć pieczarki na złoto. Pomidory naciąć na krzyż i wyjąć gniazdo nasienne. Do każdego pomidora włożyć 1/4 mozzarelli, zapiec w piekarniku. Majonez wymieszać z jogurtem, rozmarynem i wegetą. Befsztyk polać sosem, obłożyć pieczarkami, dodać pomidor i podawać.

Tagi:

jajko tarta jajka