Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Beszamelowy szpinak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatny sos beszamelowy podany z wyrazistym w smaku brązowym makaronem oraz wiosennym szpinakiem. Połączenie idealne.

Beszamelowy szpinak

Składniki:

Beszamelowy szpinak

Główne

  • 1 szkl brązowego makaronu
  • 3 garści szpinaku
  • 200 g mięsa mielonego
  • 1 cebula dymka

Sos

Przyprawy

Sposób przygotowania:

Beszamelowy szpinak

Podsmażanie

Beszamelowy szpinak
Szatkujemy cebulę dymkę i podsmażamy na patelni

Podsmażamy na patelni cebulę dymkę

Gotowanie

Beszamelowy szpinak
Brązowy makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie

Makaron gotujemy do miękkości

Sos

Beszamelowy szpinak
Przygotowujemy bazę pod sos beszamelowy

Masło rozpuszczamy na patelni, podsmażamy mąkę.

Sos c.d.

Beszamelowy szpinak
Mieszamy cały czas po dodaniu do sosu ziół

Dodajemy świeże zioła i następnie cały czas mieszamy

Smażenie mięsa

Beszamelowy szpinak
Podsmażamy mięso na patelni.

Na patelni podsmażamy mięso mielone wraz z cebulką dymką.

Sos z serem

Beszamelowy szpinak
Dodajemy ser

Dodajemy do sosu starty ser żółty.

Czas na szpinak

Beszamelowy szpinak
Szpinak również smażymy.

Dodajemy pokrojony szpinak do mięsa. Podsmażamy. Podajemy z makaronem i sosem.