Sposób przygotowania:
Cannelloni z fetą i szpinakiem wg Zub3ra
Obieramy z łupinek cebulę i czosnek. Siekamy. Na rozgrzanej oliwie przesmażamy cebulę z czosnkiem. Do cebuli dodajemy szpinak i dusimy do miękkości kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie mleko podgrzewamy. W rondlu rozpuszczamy masło. Dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Wlewamy mleko. Podgrzewamy stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przestudzony szpinak mieszamy z serem fetą. Doprawiamy do smaku. Rurki cannelloni faszerujemy serem ze szpinakiem. Na dno naczynia do zapiekania wlewamy połowę sosu i równomiernie rozprowadzamy. Na sosie układamy faszerowane rurki. Polewamy pozostałym sosem i posypujemy serem. Zapiekamy ok 30 minut w 180 stopniach. Smacznego!