Sposób przygotowania:
Lasagne z mięsem i szpinakiem
Sos mięsny W garnku, podsmażyć na oleju cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek. Dodać mięso i dusić aż zrobi się białe. Dodać koncentrat, pomidory z puszki i gotować ok. 20 min. Pod koniec gotowania przyprawić solą pieprzem, oregano i bazylią. Szpinak Na patelni rozgrzać masło, dodać czosnek i rozmrożony szpinak. Przyprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę i dusić 5 min Sos beszamelowy Rozpuścić masło, dodać mąkę, aż się połączą. Muszą stworzyć gładką masę. Wlać mleko, ciągle mieszając aby nie powstały grudki. Dodać sól, pieprz biały i gałkę muszkatołową. Mieszać aż sos zgęstnieje. Makaron Ugotować płaty makaronu w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczenie Posmaruj naczynie olejem, wyłóż dno naczynia połową płatów ugotowanego makaronu. Następnie wyłóż sos mięsny dodając suszone pomidory (bez oleju). Przykryj sos mięsny przygotowanym szpinakiem. Połóż kolejną warstwę makaronu, na którą wyłóż sos beszamelowy. Górę posyp tartym żółtym serem. Pieczemy w 200 stopniach ok. 40 min Smacznego!