Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Biała kiełbasa obsmażana – w miodzie :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Akurat na Święta Wielkanocne .

Biała kiełbasa obsmażana – w miodzie :

Składniki:

Biała kiełbasa obsmażana – w miodzie :

 

  • 8 białych kiełbas –sparzonych
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka miodu

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa obsmażana – w miodzie :
Wymieszać sos sojowy z miodem i 1 łyżką oleju .Natrzeć przestudzone kiełbaski i zostawić na 30 minut .Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła z łyżką oleju .Włożyć kiełbaski .Na małym gazie opiekać przewracając ( uwaga by nie dopuścić do przypalenia ) przez 10 minut .Podawać na ciepło z chrzanem, sosem tatarskim , ćwikłą .
Tak przyrządzona biała kiełbasa zyskuje specyficzny ,, przydymiony „ smak karmelu wzmocniony sosem sojowym .
Jeśli kiełbasek ma być więcej można ułożyć je w brytfance i zapiec w piekarniku .Ja robię to na patelni bo potrzebuję mało tyle co na 2-3 porcje .