Sposób przygotowania:
Bieszczadzkie pierogi gryczane z białym serem
Do miski wsypujemy mąkę solimy ją do smaku. Mleko podgrzewamy do ok 70 stopni, dodajemy olej.Mieszamy i wlewamy do mąki. Wyrabiamy ciasto. Pięknie wyrobione odstawiamy na ok 10 min.
Kasze gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Cebule siekamy i smażymy na maśle. Podsmażoną cebulkę dodajemy do ugotowanej kaszy mieszamy dodajemy ser biały.
Wyrabiamy farsz doprawiając go solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekaną mięte. Jeszcze raz mieszamy. Ciasto cieniutko rozwałkowujemy. Wycinamy kółka.
Nakładamy farsz i zaklejamy. Gotujemy w osolonej wodzie.
Podajemy z skwarkami.
Kasze gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Cebule siekamy i smażymy na maśle. Podsmażoną cebulkę dodajemy do ugotowanej kaszy mieszamy dodajemy ser biały.
Wyrabiamy farsz doprawiając go solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekaną mięte. Jeszcze raz mieszamy. Ciasto cieniutko rozwałkowujemy. Wycinamy kółka.
Nakładamy farsz i zaklejamy. Gotujemy w osolonej wodzie.
Podajemy z skwarkami.
Magdalena88