katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Bigos:)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki prawie że bigos...

Bigos:)

Składniki:

Bigos:)

 

  • kapusta kiszona 1 kg
  • cienka kiełbasa 20 dag
  • boczek 10 dag
  • mięso wieprzowe 20 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cebula 1 sztuka
  • suszone grzyby 5 -6sztuk
  • mąka 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Bigos:)
Cebulę obrać i pokroić w piórka albo dowolnie.Grzybki umyć, sparzyć, drobno pokroić . Kapustę jeśli trzeba wypłukać,włożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Mięso umyć, drobno pokroić i dodać do kapusty.Mięso można najpierw przesmażyć na patelni ale nie jest to konieczne.Dodać przygotowane grzybki. Patelnię rozgrzać i wysmażyć drobno pokrojony boczek. Dodać przygotowaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Wymieszać, przesmażyć, oprószyć mąką i dodać do bigosu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.