Sposób przygotowania:
Bigos
Przygotowanie:
Kapustę kiszoną pokroić,zalać wrzątkiem i ugotować do miękkości.Surową kapustę poszatkować i ugotować razem z grzybami,śliwkami i kminkiem.Boczek i kiełbasę pokroić.Następnie podsmażyć na patelni,dodać posiekaną cebulę,i cały czas mieszając,smażyć kilkanaście minut,aż cebula się zeszkli.W dużym garnku wymieszać obie kapusty,dodać cebulę z mięsem i przyprawić do smaku solą,pieprzem i warzywkiem.
Kapustę kiszoną pokroić,zalać wrzątkiem i ugotować do miękkości.Surową kapustę poszatkować i ugotować razem z grzybami,śliwkami i kminkiem.Boczek i kiełbasę pokroić.Następnie podsmażyć na patelni,dodać posiekaną cebulę,i cały czas mieszając,smażyć kilkanaście minut,aż cebula się zeszkli.W dużym garnku wymieszać obie kapusty,dodać cebulę z mięsem i przyprawić do smaku solą,pieprzem i warzywkiem.