madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Bigos 7

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię bigos i często gości on na moim stole.

Bigos 7

Składniki:

Bigos 7

 

  • 2 kg kapusty kiszonej,
  • 50 dag wędliny,
  • 20 dag boczku wędzonego,
  • 10 dag suszonych grzybów,
  • 150 g przecieru pomidorowego,
  • 1 cebula,
  • 3 łyżeczki przyprawy do bigosu,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Bigos 7
Grzyby namaczamy i odstawiamy na całą noc. Następnego dnia namoczone grzyby gotujemy. Po ugotowaniu kroimy w większą kostkę. Kiszoną kapustę gotujemy i odlewamy wodę. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Wędlinę oraz boczek również kroimy w kostkę i przesmażamy. Następnie do kapusty dodajemy boczek, wędlinę, grzyby oraz cebulę, mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz, przyprawę do bigosu, całość dokładnie mieszamy i jeszcze gotujemy.