Sposób przygotowania:
Bigos Alzacki z kiszonej kapusty
Kiszoną kapustę lekko odcisnąć .Boczek ,schab i golonkę umyć i osuszyć.Cebulę i marchewkę obrać i opłukać cebule oczywiście posiekać na drobno W dużym garu rozgrzać margarynę .Usmażyć cebulę dodać kapustę,wlać wódkę i bulion .Włożyć marchewkę i przyprawy, przykryć i gotować przez co najmniej 3 h. W czasie gotowania możemy już do kapusty dodawać w odstępach 30 minutowych oczyszczoną golonkę po 1 h boczek po 30 minutach wlać resztę wódki po 15-20 minutach włożyć kiełbaski .Wszystkie rodzaje mięsa wyjąć z kapusty schab i boczek pokroić na plastry , a golonkę i kiełbaski w całości na ugotowanej kapuście ułożyć ładnie golonkę ,kiełbaski pokrojony boczek i schab ,
marietta
agabi22