milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Bigos cygański.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Składniki na bigos cygański podałam na 15 porcji.

Bigos cygański.

Składniki:

Bigos cygański.

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos cygański.
Do mięsa wbijamy jajko, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Formujemy małe kuleczki i obtaczamy je w bułce tartej i obsmażamy na patelni. Następnie kroimy w plasterki cebulę, pieczarki, ogórki konserwowe. Paprykę osączamy z zalewy i kroimy wzdłuż w plasterki. Warzywa dodajemy do mięsa i dusimy na małym ogniu przez kilka minut. Na koniec wkładamy koncentrat pomidorowy, ketchup, vegetę o czosnek. Przyprawiamy bigos do smaku i dusimy jeszcze przez kilka minut.