8trend8

8trend8

Kucharz
[Przepisów: 5]

Bigos letni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobry bigosik na kolację lub do obiadu.

Bigos letni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bigos letni

 

  • 1 duża główka kapusty
  • 3 kiełbaski
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 duża cebula
  • 3 pomidory duże
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 łyżka kminku
  • 3 listki laurowe
  • 10 ziarenek pieprzu
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 0,5 kostki margaryny Palmy

Sposób przygotowania:

Bigos letni
Kapustę pokroić.Wlać małą ilość wody i wrzucić kostkę rosołową.Razem podgotować.Cebulkę pokroić i podsmażyć razem z pokrojona kiełbasą na margarynie. Pomidory obrać, drobno pokroić i dodać do kapusty razem z przecierem pomidorowym.Dodać też pokrojony czosnek oraz kminek i resztę przypraw.Wszystkie składniki razem dusić do miękkości.Na koniec przyprawić pieprzem i solą.
Bigos letni
Kapusta gotuje sie w garnuszku z kostka rosołową:)
Bigos letni
Dalsze składniki też są juz przygotowane do pracy.
Bigos letni
Bigos jest juz gotowy:)Życze wszystkim smacznego:)

Tagi:

bigos