Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Bigos Na Kościach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeszcze jeden przepis na bigos.

Bigos Na Kościach

Składniki:

Bigos Na Kościach

 

  • 830 g kości wieprzowych
  • 1 mała kość z szynki wędzonej
  • 1,5 główki kapusty białej
  • 820 g kapusty kiszonej
  • 1 marchew
  • 1 duża cebula
  • 1 łodyga zielonego selera
  • 3 kiełbasy
  • 150 g boczku wędzonego
  • 275 g podgardla
  • 2 łyżki keczupu pikantnego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 brązowe pieczarki
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól, pieprz, słodka papryka, oregano, majeranek

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos Na Kościach
Kości obsmażyć w woku, wtedy nie ma burzyn gdy się zaczną gotować. Przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe, trochę soli i gotować ok. 1,5 godz. W międzyczasie obrać i pokroić warzywa, boczek, kiełbasę i podgardle. W tym samym woku podsmażyć cebulę, boczek, podgardle i kiełbasę. W małym garnku gotować ok. 20 minut odcedzoną kapustę kiszoną z kilkoma kawałkami podsmażonej cebuli, boczku i podgardla, soli i pieprzu. Do dużego garnka dodać poszatkowaną kapustę, marchew i seler, gotować około 15 minut. Dodać kapustę kiszoną, zawartość woka, keczup, koncentrat, przyprawy i nie zapomnieć o grzybach, pogotować razem około 20 do 30 minut. Smacznego.