Sposób przygotowania:
Bigos Na Kościach
Kości obsmażyć w woku, wtedy nie ma burzyn gdy się zaczną gotować. Przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe, trochę soli i gotować ok. 1,5 godz. W międzyczasie obrać i pokroić warzywa, boczek, kiełbasę i podgardle. W tym samym woku podsmażyć cebulę, boczek, podgardle i kiełbasę. W małym garnku gotować ok. 20 minut odcedzoną kapustę kiszoną z kilkoma kawałkami podsmażonej cebuli, boczku i podgardla, soli i pieprzu. Do dużego garnka dodać poszatkowaną kapustę, marchew i seler, gotować około 15 minut. Dodać kapustę kiszoną, zawartość woka, keczup, koncentrat, przyprawy i nie zapomnieć o grzybach, pogotować razem około 20 do 30 minut. Smacznego.