Sposób przygotowania:
Bigos na kościach króliczych
Na spód garnka wkładamy kości królicze. Zalewamy je wodą. Rozpoczynamy gotowanie. Po kilku minutach dodajemy grzyby suszone i zabieramy się za kapustę. Kapustę kiszoną odciskamy i dodajemy do garnka. Kapustę białą szatkujemy i również wrzucamy do garnka. Gotujemy około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojoną kiełbasę oraz piórka pora. Gotujemy 10 minut. Wsypujemy wszystkie przyprawy ziołowe oraz sól do smaku. Gotujemy kolejne 20 minut. Dodajemy przecier pomidorowy z bazylią i oregano. Dokładnie mieszamy i trzymamy na małym ogniu podtrzymującym gotowanie około 30 minut. Na ostatnie 10 minut do bigosu wrzucamy białe kiełbasy parzone. Mieszamy i chwilkę gotujemy. Bigos podajemy z kiełbaskami z pieczywem. Smacznego.