beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Bigos na pomidorowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny z pieczywem i do obiadu..

Bigos na pomidorowo

Składniki:

Bigos na pomidorowo

 

  • kapusta kiszona 2 kg
  • suszone grzyby 1 garść
  • wędzony boczek 20 dag
  • cienka kiełbasa 40 dag
  • wieprzowe mięso dowolne 40 dag
  • cebula 1 sztuka
  • olej 3 łyżki
  • ugotowana kapusta1/2 główki
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Bigos na pomidorowo
Kapustę można pokroić zalewamy ją wodą i stawiamy do gotowania. Solimy.Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.Dodajemy pokrojoną cebulę i razem przesmażamy. Dodajemy do kapusty. Grzyby sparzamy, myjemy i wrzucamy do bigosu dodajemy też pokrojoną kiełbasę. Gotujemy do miękkości. Dodajemy ugotowaną na słodko kapustę i razem mieszamy.Dodajemy koncentrat. Doprawiamy do smaku i razem wszystko przez chwilę gotujemy.