beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Bigos na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Może nie taki prawdziwy ale smaczny.

Bigos na szybko

Składniki:

Bigos na szybko

 

  • kapusta kiszona 2 kg
  • suszone grzyby 3/4 szklanki
  • dowolne mięso wieprzowe ok50 dag
  • wędlina ok60 dag
  • cebula 1 sztuka
  • olej 1 łyżka
  • mąka 2 łyżki
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Bigos na szybko
Kapustę kroimy i stawiamy do gotowania.Mięso myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Grzyby sparzamy,myjemy, dzielimy na kawałki i dodajemy do bigosu .Solimy ,dodajemy liść laurowy.Cebulę kroimy i przesmażamy na oleju , dodajemy pokrojoną kiełbasę.Wszystko razem przesmażamy,oprószamy mąką dobrze mieszamy .Dodajemy do bigosu,doprawiamy solą i pieprzem.