alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Bigos pieczarkowo-ogórkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bigos pieczarkowo-ogórkowy

Bigos pieczarkowo-ogórkowy

Składniki:

Bigos pieczarkowo-ogórkowy

 

Sposób przygotowania:

Bigos pieczarkowo-ogórkowy
Pokrojone w półplasterki grzyby podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka. Obrać cebule i kiełbasę, pokroić w kostkę, również podsmażyć, przesypać do pieczarek. Pokrojone w kostkę ogórki wymieszać z pieczarkami. Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę, pokroić drobno, wymieszać z pozostałymi składnikami. Dusić przez 30 minut na małym ogniu. Przyprawić solą, pieprzem i keczupem.

Tagi:

kielbasa bigos