Sposób przygotowania:
Bigos pieczony w piekarniku
Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie, ugotować i odcedzić. Kapustę zalać w garnku wodą i ugotować. Kapustę włoską sparzyć, schłodzić i pokroić. Mięso pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na patelni z dodatkiem smalcu. Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zrumienienia. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać do smaku przyprawy i wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać wywarem, przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika. Nastawić temperaturę na 180 stopni z czas na 90 minut. Gotowy bigos podawać z pieczywem lub ziemniakami.
![Bigos pieczony w piekarniku Bigos pieczony w piekarniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bigos-pieczony-w-piekarniku-310886.jpg)
![Bigos pieczony w piekarniku Bigos pieczony w piekarniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bigos-pieczony-w-piekarniku-310887.jpg)
![Bigos pieczony w piekarniku Bigos pieczony w piekarniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bigos-pieczony-w-piekarniku-310888.jpg)
![Bigos pieczony w piekarniku Bigos pieczony w piekarniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bigos-pieczony-w-piekarniku-310889.jpg)