Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bigos pomidorowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Słoninę stopić i podsmażyć na niej półplastry cebuli. Pomidory umyć,

Bigos pomidorowy

Składniki:

Bigos pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Bigos pomidorowy
Słoninę stopić i podsmażyć na niej półplastry cebuli. Pomidory umyć, pokrajać na ćwiartki, dodać do podsmażonej cebuli, przykryć i dusić ok 10 minut, włozyć mięso, boczek wędzony i kiełbasę pokrajane w paski. Dodać ziele, liść laurowy, goździki i jescze dusić ok 10 minut. Doprawić do smaku. Zagęścić zasmażką z części słoniny i mąki lub zawiesiną z maki i wody. Podawać z pieczywem, ziemniakami, ryżem lub inną kaszą.