Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bigos warzywny I

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kapustę pokroić i zagotować, po czym osączyć z wody. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o

Bigos warzywny I

Składniki:

Bigos warzywny I

 

  • pół główki białej kapusty
  • duża marchewka
  • duża pietruszka
  • duży por
  • mały seler
  • 10 dag pieczarek
  • 4 strąki papryki konserwowej
  • przecier pomidorowy
  • ząbek czosnku
  • ćwierć kostki margaryny
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Bigos warzywny I
Kapustę pokroić i zagotować, po czym osączyć z wody. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por pokroić w krążki, a pieczarki w plasterki. Kapustę, warzywa i pieczarki przełożyć do rondla z roztopioną margaryną i udusić. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w paski paprykę oraz przecier pomidorowy i posiekany lub przepuszczony przez praskę czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

Tagi:

bigos